Magus elu Brüsselis: Euroopa tippametis töötav eestlanna saab palgale lisaks kopsakat hüvitist (11)

Copy
Euroopa Majandus- ja Sotsiaalkomitee maksab mõjuka portaali andmeil suuri töölähetuste hüvitisi ka neile inimestele, kes elavad ja töötavad püsivalt Brüsselis.
Euroopa Majandus- ja Sotsiaalkomitee maksab mõjuka portaali andmeil suuri töölähetuste hüvitisi ka neile inimestele, kes elavad ja töötavad püsivalt Brüsselis. Foto: twitter

Portaali EUobserver andmetel maksab üks Euroopa Liidu organisatsioon kohtumistel osalemise eest kopsakaid töölähetuse hüvitisi ka nendele ametnikele, kes elavad oma põhitöö tõttu Brüsselis. Üks selliselt kümneid tuhandeid eurosid saanud inimestest on ka eestlanna Liina Carr, kes töötab Euroopa Ametiühingute Konföderatsiooni (ETUC) juhtkonnas.

EUobserver kirjeldas eile avaldatud artiklis, kuidas Euroopa Ametiühingute Konföderatsiooni (ETUC) juhtkonnas töötav eestlanna Liina Carr ja tema kolleegid saavad suurtes summades kompensatsioone Euroopa Majandus- ja Sotsiaalkomiteelt (EESC).

Portaal kirjeldas üht eelmise aasta detsembri päeva, mil Euroopa Ametiühingute Konföderatsioonis (ETUC) ametikohta omav ja seetõttu püsivalt Brüsselis elav eestlanna Liina Carr suundus hommikul oma kontorist kolme kilomeetri kaugusel asuvasse Euroopa Majandus- ja Sotsiaalkomitee (EESC) kontorisse, pani sinna jõudes enda nime kirja konverentsil osalejate nimekirja.

Vaid mõni aeg pärast konverentsi algust lahkus Carr ürituselt, sest juba enne lõunat oli ta jõudnud tagasi oma töökohale ETUCi kontorisse. Lühiajalisest visiidist hoolimata sai Carr kohtumisel osalemise eest 290 euro suuruse päevaraha. 

EUobserveri andmetel on Carri kuupalk oma põhitööl enne maksude mahaarvamist 8600 eurot. Selle eest, et ta hommikutundidel aga Majandus- ja Sotsiaalkomitee (EESC) konverentsile läks, maksis EESC talle veel niinimetatud töölähetuse hüvitist, mis pidanuks aitama katta majutusele, toidule ja kohalikule transpordile tehtavad kulud. Aastate jooksul on naisele maksud Belgias toimunud kohtumistel osalemise eest hüvitisi kümnete tuhandete eurode ulatuses.

Ent Carr pole kaugeltki ainus Brüsselis või Brüsseli lähedal elav inimene, kes EESC kohtumistel käimise eest niinimetatud välislähetuse kopsakat hüvitist saab.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles