Pingviinidest geipaar ja suur panda ootavad järglasi

Neeme Raud
, Berliin
Copy
Geipingviinipaar Berliini loomaaias.
Geipingviinipaar Berliini loomaaias. Foto: Neeme Raud

Pingviinidest geipaar Berliini loomaaias on otsustanud pere luua ja hauvad üheskoos muna. Maailma avalikkus on tagajalgadel, kuid sõnum on selge - sallimatusele pole looduses kohta ja keelud on sulaselge vägivald.

Pingviinid paistavad meeletult armastavat vettehüppeid. Ikka pea ees sisse ja siis vee all torpeedona basseini ühest osast teise, klaasi taga olevate vaatajate rõõmuks. Ei tea, kui palju Berliini loomaaia kuningpingviinid küll aru saavad, et nad on atraktsioon inimestele loodud loodusteatris, aga aeg-ajalt tuli nii mõnigi neist vees otse klaasi ette, et teispoolsusega kontakti luua. Kõik see trall jätab aga sootuks külmaks paari pingviinikalju keskel – isaspingviinid Skipi ja Pingi, kes truult teineteise kõrval seisavad, nokad aknast paistva päikese poole.

Käisin neid sel nädalal kolmel päeval vaatamas, ja alati olid nad ühes ja samas kohas. Ümbritseval melul polnud nende jaoks vähimatki tähtsust. Nagu ka sellel, mida inimesed nende koosolemise soovist arvavad – nimetavad neid geideks või kelleks tahes… Skipil ja Pingil on nimelt suur eesmärk: tuua ilmale poeg, saada isadeks. Nii Ping haudubki ja Skip seisab truult ta kõrval. Septembris peaks munast keegi kooruma. Peaks, sest loomaaiatöötajate sõnul ei ole seni võimalik kontrollida, kas emaspingviin Orandži (ta tiibadel on oranži) juulis munetud muna on viljastatud või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles