Trump kiitis talle varem «vastikut» Taani peaministrit nüüd taevani (6)

Copy
Inimene möödumas Kopenhaageni keskraudteejaamas lehekioskist, kus on näha Taani lehtede reaktsioon USA presidendi Donald Trumpi ettepanekule Gröönimaa ära osta ning otsusele riigivisiit ära jätta.
Inimene möödumas Kopenhaageni keskraudteejaamas lehekioskist, kus on näha Taani lehtede reaktsioon USA presidendi Donald Trumpi ettepanekule Gröönimaa ära osta ning otsusele riigivisiit ära jätta. Foto: Andrew Kelly / Reuters / Scanpix

USA president Donald Trump kuhjas eile kiitust Taani peaministrile kaks päeva pärast seda, kui Trump tühistas riigivisiidi Taani, sest peaminister pidas absurdseks Trumpi soovi osta Taanilt Gröönimaa.

Kui Mette Frederiksen Trumpi ostusoovi maha tegi, teatas Trump, et Frederiksen on «vastik».

Eile aga teatas Trump, et peaminister helistas talle ning vestlus muutis tema arvamust peaministri kohta. Nüüd nimetas Trump Frederikseni «võrratuks naiseks».

«Meil oli suurepärane vestlus,» ütles Trump ajakirjanikele enne sõitmist G7 tippkohtumisele Prantsusmaal.

«Meil on Taaniga väga hea suhe ning leppisime kokku, et räägime hiljem uuesti. Aga ta oli väga tore. Ta helistas ja hindan seda väga,» ütles Trump.

Vaidlus Gröönimaa pärast ajendas Trumpi tühistama septembris toimuma pidanud visiidi Gröönimaale, sest Frederiksen ütles, et Gröönimaa pole müügiks ja kogu tehingu mõte on absurdne.

Frederikseni sõnul tuli visiidi tühistamine talle üllatusena ning ärritas teda. Samas lisas ta: «Taani ja USA pole kriisis. USA on üks meie lähedasimaid liitlasi.»

Peaminister rõhutas, et küllakutse on jätkuvalt jõus.

Eile Trump reisi kalendrisse tagasikandmist ei maininud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles