Kuidas kuulsusjanu ja rassisõja idee viisid lapseootel näitlejanna julma mõrvani

Postimees
Copy
Hollywoodi näitlejanna Sharon Tate oli kaheksandat kuud rase, kui vandenõuteooriale tugineva sekti liikmed ta surnuks pussitasid.
Hollywoodi näitlejanna Sharon Tate oli kaheksandat kuud rase, kui vandenõuteooriale tugineva sekti liikmed ta surnuks pussitasid. Foto: / AP / Scanpix

1969. aasta augustis ootas 26-aastane filmistaar Sharon Tate kahe nädala pärast saabuma pidanud tähtsat päeva. Prantsuse-Poola päritolu filmilavastaja Roman Polanski abikaasa pidanuks tooma ilmale paari esiklapse, aga nii ema kui laps surid, kui jõhkrad mõrtsukad naise 16 noahoobiga surnuks pussitasid.

Mida kujutas endast mõrva toime pannud sarimõrtsuka Charles Mansoni rassisõja teooriale tuginenud sekt ja mis innustas neid kokku vähemalt 12 mõrvale?

«Ma olen saatan ja olen siin tegemas saatana tegusid,» ütles sekti liige Tex Watson, kui sisenes 1969. aasta 9. augusti öösel filmistaari Los Angeleses asunud majja aadressil 10050 Cielo Drive. Mõrv, mis leiab kajastust praegu kinodes linastuvas lavastaja Quentin Tarantino filmis «Ükskord Hollywoodis», pandi toime kurikuulsa mõrvasekti looja Charles Mansoni kuulsusjanu, kättemaksuiha ja rassistlike vandenõuteooriate vaimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles