Valest uksest sisenenud mehe tõttu tühistati Münchenis 130 lendu

Copy
Ühe mehe vale samm rikkus Münchenis sadade inimeste reisiplaanid.
Ühe mehe vale samm rikkus Münchenis sadade inimeste reisiplaanid. Foto: Matthias Schrader / AP / Scanpix

Üks Saksamaa tihedaima liiklusega lennujaamasid oli sunnitud uksed sulgema ja jätma ära 130 lendu, sest üks reisija kõndis kogemata läbi valest uksest.

Mõni viga võib paista välja esmapilgul väike, aga sellel võivad olla tõsised tagajärjed. Noor hispaanlane kavatses eile Münchenist Madridi lennata, aga astus Müncheni lennujaamas läbi vale ukse ja käivitas sellega lennujaama turvasignalisatsiooni.

Selle tulemusena suleti lennujaam kolmeks ja pooleks tunniks ning 130 lendu tühistati. Kokku rikuti 25 000 inimese lennuplaanid, kirjutas Saksa väljaanne Berliner Morgenpost.

Hispaania väljaande El País teatel oli valest uksest sisenejaks 20–25-aastane hispaania noormees, kes oli pärast Tais veedetud puhkust teel tagasi koju Madridi. Vahemaandumine toimus aga Münchenis.

Bangkokist saabunud lennukist maha astunud, läks mees lennujaamas tualettruumi. Kui ta sealt väljus, olid kõik kaasreisijad juba ära läinud ja ta oli tualettide juures täiesti üksinda. Ta hakkas otsima turvakontrolli ja jätkulendu Madridi, aga kõndis paraku vales suunas.

Siis vajutas ta nuppu, mis avas eriolukorraks mõeldud varuväljapääsu ukse. Sealt kaudu pääses ta otse väljuvate lendude ootealale, aga seda ilma ettenähtud turvakontrolli läbimata.

Varuväljapääsu avamine käivitas lennujaamas turvasignaali, terminalid evakueeriti osaliselt ja kõik ootesaalis olnud inimesed pidid uuesti turvakontrolli läbima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles