Salvini hirmutab valijaid Kreeka ja Hispaania muredega

Postimees
Copy
Sõda on läbi saamas, seega on ka põgenikke vähem.
Sõda on läbi saamas, seega on ka põgenikke vähem. Foto: Pm

«Veel 350 migrandi maabumine ära hoitud. Kui on tahe, on ka võimalus. Seega... [Matteo] Renziga pole seda kunagi,» kirjutas paremäärmusliku Liiga liider Matteo Salvini Twitteris eelmisel nädalal. Võitlus migratsiooniga on saanud tema kampaania kõige olulisemaks võitluseks.

Salvini sotsiaalmeediakontod annavad aimu kahest kinnisideest. Esimene neist on võõramaalaste toime pandud kuritegude taunimine. Teine on väide, et just tema suutis peatada ebaseadusliku sisserände Itaaliasse.

See väide on aga kummaline. Samal ajal kui Salvini uhkeldab oma edusammudega, nimetab ta Itaalia pidevalt ka ohvriks ja räägib, kuidas teiste Euroopa riikidega võrreldes on rändesurve Itaalias palju hullem. «Kuna laev on pärit Hispaaniast, lähevad nad Hispaaniasse» ja «Itaalia ei ole enam Euroopa põgenikelaager» – nii teatas Salvini hiljuti.

Migratsiooniküsimus on kahtlemata Salvinile Itaalias populaarsust ja hääli võitnud, aga itaallased peaksid endalt küsima: kas Itaalia on tõesti Euroopa põgenikelaager ja kas Salvini on suutnud migratsiooni peatada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles