Mustanahalisele Soome poliitikule saadeti poomisnöör: mind oleks nagu püssi või noaga ähvardatud

Elu24
Copy
Poomisnöör.
Poomisnöör. Foto: Caro/ScanPix

Somaalias sündinud Soome poliitik ja meediategelane Abdirahim Hussein sai postiga poomisnööri ja ähvarduskirja.

Helsingi linnavolikogu saadik Abdirahim Hussein, hüüdnimega Husu, avaldas Twitteris pildi poomisnöörist ja ähvarduskirjast, mis talle posti teel saadeti, vahendab Yle.

Hussein ütles, et sai kirja volikogu koosoleku alguses ning oli terve aja sügavalt häiritud. «Ma olen šokis, see võttis mu üsna sõnatuks,» kommenteeris rahvasaadik.

«Koosolek kestis umbes tund aega ja ma ei mäleta sellest suurt midagi,» ütles Hussein ja nentis, et kiri lõi ta rivist välja.

Poliitik lisas, et tundis ennast, justkui oleks keegi talle püssi või nuga näidanud.

Kohe pärast koosolekut andis Hussein teada, et on teel politseijaoskonna poole, et kuriteo kohta avaldus teha. Volikogu poliitikud on varemgi sarnaseid ähvardusi saanud, kuid mitte nii ränki.

Husseini sõnul peab ta ähvarduskirjade tõttu varjama oma kodust aadressi. Sellegipoolest ei kavatse ta avalikes kohtades liikumist piirata. «Ma ei taha anda hirmule võimu, ma taastun sellest ähvardusest,» ütles poliitik, keda lohutab see, et kirja ei saadetud talle koju ning pere ei pidanud seda nägema.

Volikogu esimees Otso Kivekäs mõistis Husseinile saadetud ähvarduskirja kindlameelselt hukka. «Tekitab suurt muret, et poliitikuid ähvardatakse. Mõne aasta jooksul on näha olnud, et selliseid ähvardusi tuleb aina rohkem, eriti inimeste suunas, kes ei näe välja nagu sünnipärased soomlased,» ütles Kivekäs.

Esimehe sõnul saavad rohkem ähvardusi ka naised. «See on katse piirata inimeste osalust poliitikas ja pole ühelgi moel vastuvõetav,» ütles Kivekäs.

Kivekäs avaldas lootust, et politsei leiab süüdlase, kuna ähvardused muutuvad aina ohtlikumaks, kui neid ei peatata.

Helsingi linna julgeoleku- ja valmisolekuüksuse juht Anssi Vuosalmi ei saa üksikjuhtumeid kommenteerida, kuid ütles, et isiklikke ja konkreetseid ähvardusi esineb harva. Vuosalmi rõhutas, et iga juhtumit võetakse tõsiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles