Leppeta Brexitist päästab vaid kiire tegutsemine

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Kui kuninganna Elizabeth II (paremal) Boris Johnsonile juulis valitsuse moodustamiseks õiguse andis, ei osanud ta tõenäoliselt arvata, et kuu aega hiljem tuleb tal endal Brexiti osas valus otsus langetada.
Kui kuninganna Elizabeth II (paremal) Boris Johnsonile juulis valitsuse moodustamiseks õiguse andis, ei osanud ta tõenäoliselt arvata, et kuu aega hiljem tuleb tal endal Brexiti osas valus otsus langetada. Foto: Images/Zumapress.com/Scanpix

Ühendkuningriigi peaminister Boris Johnson võttis vastu riskantse otsuse peatada Brexiti otsustavatel hetkedel viieks nädalaks parlamendi töö. Selline käik tõi rahva tänavatele meelt avaldama, vihastas opositsiooni ning pani alguse petitsioonile, millele on kahe päevaga kogutud juba rohkem kui 1,4 miljonit allkirja.

Otsuse peale peatada parlamendi töö 10. septembrist 14. oktoobrini süüdistati Johnsonit demokraatia lõhkumises ja koguni diktaatorlikus käitumises, millega tõrjutakse rahvasaadikud määravatel hetkedel otsustusprotsessist välja, et valitsus saaks rahus endale sobivaid otsuseid langetada.

Kas Johnson rikkus seadust?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles