USA kauplustekett Walmart piirab laskemoonavalikut poodides

Copy
Foto: JUSTIN SULLIVAN / AFP

USA kauplustekett Walmart teatas teisipäeval, et piirab käsirelvade ja mõnede automaatrelvade laskemoonavalikut poodides.

Ühtlasi nimetati ettevõtte avalduses relvaseaduste muutumatust Ühendriikides vastuvõetamatuks.

Walmarti tegevjuht Doug McMillon kutsus USA kongressi ja Valget Maja üles asuma tegutsema «terve mõistuse» meetmete rakendamiseks, mille seas ka karmimaks taustakontrolliks relvaostu puhul.

Texases asuvas Walmarti kaupluses sai kuu tagasi tulistamises surma 22 inimest.

Üle 200 USA linnapea, teiste hulgas El Paso ja Daytoni omad, saatsid augustis USA senati enamuse liidrile McConnellile kirja, milles nõutakse senatilt uue relvaseaduse vastuvõtmist. Nad heitsid kongressile ette tegevusetust, mis maksis hiljutistes tulistamistes 31 inimese elu.

McConnellile ja demokraatide liidrile Chuck Schumerile adresseeritud läkitusele kirjutasid alla Texase osariigi El Paso linnapea Dee Margo ja Ohio osariigi Daytoni meer Nan Whaley, aga ka teiste massitulistamist kogenud linnade nagu Florida osariigi Orlando ja Parklandi ning Marylandi linnade Pittsburghi ja Annapolise juhid.

Selles nõutakse senatilt hääletust kahe esindajatekojas aasta algul vastu võetud eelnõu üle, mis laiendavad relvaostu puhul vajalikku taustakontrolli ja reguleerivad relvade järelturgu.

President Donald Trump ütles, et toetab senatile esitatud eelnõu, mis takistaks vaimse tervise probleemidega inimestele tulirelvade müümist.

President lisas aga, et tema arvates ei ole praegu poliitilist toetust rangemale seadusele, nagu esindajatekojas vastu võeti, ega paljudes massitulistamistes kasutatud automaatrelvade keelustamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles