Iraagi peaminister survestab kurde asepresidenti üle andma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagaotsitavaks kuulutatud Iraagi asepresident Tariq al-Hashemi foto kohaliku ajalehe esikaanel.
Tagaotsitavaks kuulutatud Iraagi asepresident Tariq al-Hashemi foto kohaliku ajalehe esikaanel. Foto: SCANPIX

Iraagi peaminister Nouri al-Maliki esitas täna palve riigi põhjaosa kontrollivatele Kurdi võimudele, et nood annaks üle seal viibiva riigi asepresidendi Tariq al-Hashemi.

Iraagi võimud süüdistavad Hashemit – riigi kõrgeimat araablasest sunniitlikku poliitikut – terrorismis ja väljastasid üleeile orderi tema vahistamiseks. Hashemi sõnul on süüdistused aga fabritseeritud, vahendas BBC News.

Maliki, kes on šiiit, teatas täna Iraagi televisioonis, et vallandab valitsusest kõik sunniitide peamisse poliitliikumisse Iraqiyya kuuluvad ministrid, kui nad ei loobu boikottimast parlamendi ja valitsuse tööd. Iraqiyya astus äärmuslikud sammud põhjusel, et süüdistab Malikit autoritaarsuses ja vastaste kõrvaldamises.

Hashemi tahab, et tema üle mõistetaks kohut Araabia Liiga järelevalve all, kuid Maliki sõnul on tegemist riigisisese küsimusega, millesse rahvusvahelised organisatsioonid ei tohiks sekkuda.

Hashemi eitab süüdistusi, mille järgi ta palkas Iraagi mässuliste verise arveteklaarimise ajal oma ihukaitsjaid inimesi tapma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles