Riia: Venemaa peab septembris Läti piiri lähedal sõjaväeõppuse (3)

BNS
Copy
Sõjalennukid õppustel Zapad.
Sõjalennukid õppustel Zapad. Foto: Jevgeni Bijatov/Sputnik/Scanpix

Venemaa ja Valgevene septembris peetav ühine sõjaväeõppus peetakse Vene Lääne sõjaväeringkonnas Nižni Novgorodi oblastis Läti piiri lähedal, teatas Läti kaitseministeerium neljapäeval BNS-ile. 

Ametlikel andmetel osaleb Nižni Novgorodi Mulino polügoonil peetaval õppusel Stšit Sojuza («Liidu kilp») 12 000 sõjaväelast, neist umbes 8000 Vene sõdurit ja 4000 Valgevene sõjaväelast. 

13.-19. septembrini kestvale õppusele kaasatakse üle 230 tanki, 240 suurtükisüsteemi ja umbes 70 sõjalennukit. 

Vene kaitseministeeriumi ametnikud on öelnud, et Stšit Sojuza peetakse pingete vähendamiseks NATO-ga riigi läänepiiridest kaugemal Vene territooriumi sügavustes. 

Vene sõjaväe suurõppus Tsentr 2019 peetakse tänavu Kesksõjaväeringkonnas ajavahemikul 16.-21. septembrini. 

Suurõppusel osaleb ametlikel andmetel umbes 128 000 sõdurit, üle 20 000 sõjatehnikaühiku, umbes 600 sõjalennukit ja 15 sõjalaeva. Sellest võtavad osa ka Hiina, Pakistani, Kõrgõzstani, India, Kasahstani, Tadžikistani ja Usbekistani sõdurid. 

Venemaa edastab oma sõjaväeõppuste suuruse ja stsenaariumite kohta sageli eksitavat infot. Iseäranis iga kahe aasta tagant korraldatavad Vene suurõppused on ekspertide ja NATO riikide hinnangul olnud ametlikult teatatust mitu korda suuremad. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles