Briti konservatiivide toetus on kasvanud Brexiti-kriisist hoolimata (2)

BNS
Copy
Briti peaminister Boris Johnson.
Briti peaminister Boris Johnson. Foto: AFP / Scanpix

Briti peaministri Boris Johnsoni konservatiivide toetus on kasvanud, hoolimata Brexitiga seotud tagasilöökidest, ilmnes ajalehes Guardian täna avaldatud arvausuuringust. 

Tooride toetus kasvas kolm protsendipunkti ja on nüüd 35 protsenti. Opositsiooniliste leiboristide reiting aga kukkus veidi ja on nüüd 25 protsenti.

Langes ka Brexiti partei toetajate hulk. Vastajaist pea pooled on seda meelt, et tõeline Brexiti erakond on nüüd Konservatiivne Partei.

Ent kuigi konservatiividel läks küsitluses hästi, ei ole hinnangud Johnsonile endale sama meelitavad. Teda pidas parimaks võimalikuks peaministriks 36 protsenti küsitletuist.

Johnsoni probleemid ei aidanud samas ka Tööpartei juhti Jeremy Corbynit, kelle peaministrvõimeid hindas parimaks vaid 16 protsenti vastanuist.

Arvamusuuring korraldati 4.-6. septembrini.

Johnsoni Brexiti plaanid said lõppeval nädalal parlamendis kõva tagasilöögi. Esmalt võtsid opositsioon ja valitsuse leerist üle jooksnud seadusandjad enda kontrolli alla parlamendi päevakorra. 

Seejärel kiideti heaks seaduseelnõu, mis tõrjub Suurbritannia leppeta lahkumise Euroopa Liidust. Ja lisaks lükkas parlamendi alamkoda tagasi valitsuse ettepaneku ennetähtaegsete parlamendivalimiste korraldamisest.

Laupäeval pani ameti maha ja lahkus erakonnast Johnsoni valitsuse töö- ja pensioniminister Amber Rudd, kelle sõnul ei saa ta vaadata pealt, kuidas mõõdukaid konservatiive parteist välja heidetakse. Lisaks ei usu ta, et leppega Brexit oleks valitsuse peaeesmärk.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles