Burkina Fasos sai kahes rünnakus surma vähemalt 29 inimest

Copy
Burkina Faso julgeolekutöötajad.
Burkina Faso julgeolekutöötajad. Foto: Stringer . / REUTERS

Burkina Faso põhjaosas pühapäeval sai kahes terrorirünnakus surma vähemalt 29 inimest, teatasid kohalikud võimuesindajad ja sõjaväeallikad.

«Inimesi ja kaupu transportinud masin sõitis Barsalogho piirkonnas lõheseadeldisele. Surma sai vähemalt 15 inimest,» ütles julgeolekuallikas.

Samal ajal rünnati umbes 50 kilomeetri kaugusel toiduaineid vedanud veokikonvoid, kus elu jättis 14 inimest.

Burkina Fasos on alates 2015. aastast saanud džihadistide rünnakutes surma üle 500 inimese. Islamiäärmuslaste vägivald on eriti laialdaselt levinud riigi põhja- ja idaosas. Pealinna Ouagadougout on rünnatud kolm korda.

Burkina Faso parlament pikendas juuli keskel džihadistide vägivalla tõttu osades provintsides kehtestatud eriolukorda kuue kuu võrra jaanuarini.

Saheli piirkonnas asuv vaesunud Burkina Faso on üritanud seljatada islamiäärmuslaste vägivalda viimased neli aastat. Vägivald algas riigi põhjaosast, kuid levis itta piirile Togo ja Beniniga.

Eriolukord kehtib 14 provintsis, mis asuvad riigi 13 halduspiirkonnast seitsmes.

Detsembris kehtestatud eriolukord annab julgeolekujõududele õiguse otsida läbi kodusid ning piirata liikumis- ja kogunemisvabadust.

Parlamendi selgituse kohaselt on selle 12. jaanuarini pikendamise «eesmärk toetada võitlust ebaturvalisusega ning annab julgeoleku- ja kaitsejõududele rohkem võimalusi ja vahendeid» oma eesmärkide täitmiseks.

Enamik Burkina Fasos toimuvatest rünnakutest omistatakse islamiäärmuslikele rühmitustele Ansarul Islam, mis tõstis pead Mali piiri juures 2016. aasta detsembris, ning JNIM, mis vandus truudust Islami Magribi Al-Qaedale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles