Postimehe lugu tekitas Lätis diplomaatilise konflikti (3)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Läti välisminister Edgars Rinkēvičs.
Läti välisminister Edgars Rinkēvičs. Foto: Paula Čurkste / LETA / Scanpix

Läti välisminister teatas Postimehe reedese loo valguses, et kutsub välja Hiina saatkonna asjuri saadiku ülesannetes.

Hongkongis asuva Hiina keskvalitsuse alla kuuluv ajaleht Wen Wei Po avaldas augusti lõpus kolme Balti riigi iseseisvust mõnitava artikli, kus muuhulgas öeldakse, et loodetud edu asemel jäid Eesti, Läti ja Leedu virelema ja nende riikide elatustase on täna isegi veel madalam, kui oli nõukogude ajal, kirjutas Postimees reedel.

Artikkel ilmus päev pärast seda, kui Hongkongi meeleavaldajad korraldasid Balti riikide eeskujul inimketi. Ajalehe väitel ei toonud Balti keti liikumine iseseisvunud riikidele loodetud õitsengut, vaid vastupidi – riigid väänlevad probleemide küüsis.

Sellele reageeris täna Läti välisminister Edgars Rinkevics, kirjutades Twitteris, et välisministeerium kutsub lähiajal Hiina Rahvavabariigi asjuri välja ja tutvustab talle Balti keti ajalugu ja Läti viimase 30 aasta poliitilisi ja majanduslikke saavutusi.

Eesti välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) kinnitusel võtab ministeerium ühendust väljaandega, et juhtida tähelepanu artiklis olnud vigadele.

«Välisministeeriumi ülesandeks on juhtida tähelepanu välisajakirjanduse faktivigadele,» sõnas Reinsalu. «Sarnaselt suhtume ka mainitud Hiina Wen Wei Po artiklisse, välisministeerium võtab väljaandega ühendust, selgitab neile Eesti tegelikke olusid ja nõuab korrektse info esitamist.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles