Vene vangist vahetatud ukrainlaste seisund pole kriitiline

Copy
Vereproov
Vereproov Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Vangivahetusega Vene vangist pääsenud 35 ukrainlasest pole kellegi tervislik seisund kriitiline, kuid üks toimetati sõjaväehaiglasse eriarstide hoolde.

«Meil on praegu kaheksa inimest, kes kirjutati laupäeval sisse koos kaheksa sugulasega... Diagnoosiks vajalikke proove võetakse ning peaksime saama täna otsustada, kas patsiendid saab viia teistesse osakondadesse,» lausus Feofanija kliinilise haigla peaarst Ihor Semeniv telekanalile 1+1.

Tema sõnul tuli Vene vangis piinatud ning näljastreikinud Stanislav Klõhh viia ühe sõjaväehaigla eriarstide juurde, sest ta vajab «meie ravivõimalustest välja jäävat arstlikku abi».

Haigla teatel läks filmirežissöör Oleg Sentsov kohe minema ning palus abi oma emale, kes pidi peatselt ise haiglasse ravi saama minema. 

Semenivi sõnul pole ühegi patsiendi seisund kriitiline, kuid nende seisundit ta täpselt ei kirjeldanud. Peaarst ütles vaid: «Mõned on rahuldavas seisundis, mõned mitte nii väga rahuldavas ning nemad vajavad intensiivsemat ravi... Kõigi seisund on absoluutselt erinev.»

Kõige tähtsam on praegu ravida vaimset tervist, rõhutas ta.

Kaitseministeeriumi teatel on vangivahetusega vabanenud 24 Ukraina mereväelase seisund rahuldav, kuid nende läbivaatamine ja ravimine nõuab aega.

Venemaa ja Ukraina vahetasid 7. septembril kokku 70 vangi - mõlemalt poolelt 35. Vene vangist pääsenud toimetati Kiievis Feofanijasse ja ühte sõjaväehaiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles