Algas Briti parlamendi vastuoluline tööseisak

Copy
Briti peaminister Boris Johnson (paremal) ja kultuuriminister Nicky Morgan (vasakul) reageerimas alamkojas opositsioonijuht Jeremy Corbyni kõnele, pärast mida peaminister soovitud ennetähtaegsetest parlamendivalimistest vähemalt esialgu ilma jäi.
Briti peaminister Boris Johnson (paremal) ja kultuuriminister Nicky Morgan (vasakul) reageerimas alamkojas opositsioonijuht Jeremy Corbyni kõnele, pärast mida peaminister soovitud ennetähtaegsetest parlamendivalimistest vähemalt esialgu ilma jäi. Foto: TOLGA AKMEN / AFP / SCANPIX

Briti parlamendis algas täna vastuoluline viienädalane tööseisak, mis kestab 14. oktoobrini ja mille arhitekt on peaminister Boris Johnson.

Seisak algas ametliku tseremooniaga parlamendi ülemkojas. See on esimene kord rohkem kui 70 aasta jooksul, kui valitsus peatas parlamendi töö vastuseisust hoolimata.

Tseremooniale eelnevalt mõistis alamkoja spiiker John Bercow pealesunnitud tööseisaku hukka ja lisas, et paljud peavad seda «täidesaatva võimu käsuks». Opositsiooni saadikud alamkojas hoidsid üleval silte kirjaga «Vaigistatud» ning karjusid «Häbi!».

Tööseisaku taunijate arvates üritab peaminister tõkestada arutelusid tema Brexiti-plaani üle. Praegu on riigi Euroopa Liidust lahkumise kuupäev 31. oktoober ning kui parlament 14. oktoobril tööle naaseb, siis jääb talle arutamiseks vaid pisut üle kahe nädala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles