Nordea katsetab Soomes sularaha kojukannet

Copy
Nordea panga logo Stockholmis peakontori küljes.
Nordea panga logo Stockholmis peakontori küljes. Foto: Bob Strong / Reuters / Scanpix

Nordea katsetab Soomes, kas sularaha võiks tuua inimestele kohale postiljon, korvates pangakontorite ja sularahaautomaatide vähesust Kainuus ja Põhja-Savos.

Nordea alustab Kainuus ja Põhja-Savos sularaha kojutoimetamise teenust. Kliendid võivad tellida rahatranspordi koju kas Nordea pangakontoris või helistades Nordea ööpäevaringselt toimivasse klienditeenindusse.

«Teenusega tahetakse parandada praegust sularahavõrgustikku ning kindlustada sularaha turvaline kättesaadavus kõigile meie klientidele,» ütles Nordea eraklientide äriosakonna asejuht Jani Eloranta panga pressiteates.

Katsetused käivad oktoobri lõpuni Kuopios, Iisalmes, Lapinlahdel, Varkaudes, Kajaanis, Kuhmos ja Suomussalmel.

«Katseteni on jõutud klientide soovide tõttu,» ütles Eloranta.

«Pilootprojekt toimib alguses nimetatud piirkondades ning kui see õnnestub ehk teenusele on piisavalt nõudmist, siis loomulikult on meil võimalus laiendada teenust ka teistele piirkondadele.»

Praktikas toimetab sularaha kohale Soome riiklik postifirma (Posti), kui raha tellija asub posti kojukande piirkonnas. Muidu võib sularaha koju toimetamise tellida näiteks postkontorist või asutusest, mis toimib Posti esindajana. Nordea väitel kulub sularaha kohaletoimetamiseks kõige rohkem viis päeva.

Nordea kliendid saavad sularaha lisaks sularahaautomaatidele kätte ka K-toidukauplustest, Tokmanni kontserni kuuluvatest müügikohtades ning R-kioskitest üle Soome. Sularaha võib lisaks saada ka mõnest Nordea pangakontorist.

Nordeal on Soome hetkel järel vaid 12 pangakontorit, kust saab tellerilt sularaha. Konkureerival OP pangal on aga üle 300 sularahateenuseid pakkuvat pangakontorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles