Kesk-Ameerikas USAst tekkivat vaakumit asub täitma Hiina (2)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
El Salvadori valitsuse otsus lõpetada suhted Taiwaniga ja sõlmida need Pekingiga on märk Hiina mõju kasvust piirkonnas, ütleb El Salvadori opositsioonipoliitik Fernando Bautista Andreu. 
El Salvadori valitsuse otsus lõpetada suhted Taiwaniga ja sõlmida need Pekingiga on märk Hiina mõju kasvust piirkonnas, ütleb El Salvadori opositsioonipoliitik Fernando Bautista Andreu. Foto: Erakogu

Väikeste Kesk-Ameerika riikide ühtsust nõrgestab nii Hiina kasvavate investeeringute mõju kui ka Ameerika Ühendriikide migratsioonipoliitika, mis sunnib üha rohkem abivajajaid kodumaalt lahkuma, ütles El Salvadori opositsioonipoliitik Fernando Bautista Andreu Postimehele.

Ladina-Ameerikast jõuab leheveergudele peamiselt Venezuelas toimuv, kuid millised on Kesk-Ameerikas praegu laiemad tendentsid?

Praegu on Kesk-Ameerika suurim probleem kriis Nicaraguas, kus toimub pidev inimõiguste rikkumine, ajakirjanike ja poliitiliste aktivistide tagakiusamine, meediatsensuur, ning see on miski, mis on kahtlemata probleem kogu regioonile.

Lisaks mõjutab meid palju migratsioon Lõuna-Ameerikast. Kuna Venezuelas on tekkinud Nicolás Maduro režiimi tõttu humanitaarkriis, näeme kogu Ladina-Ameerika regioonis Venezuela immigrantide sissevoolu suurenemist.

Lisaks on meil loomulikult oma riiklikud probleemid, nagu jõuguvägivald ja vaesus, mis põhjustab migratsiooni USAsse ja Euroopasse, ning see on miski, millele peame vastama ühtse blokina.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles