Zelenskõi lubas jääda Ukraina presidendiks vaid üheks ametiajaks

Copy
Ukraina riigipea Volodõmõr Zelenskõi reedel Kiievis iga-aastasel Jalta Euroopa Strateegia (YES) konverentsil.
Ukraina riigipea Volodõmõr Zelenskõi reedel Kiievis iga-aastasel Jalta Euroopa Strateegia (YES) konverentsil. Foto: AFP/SCANPIX

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles reedel, et kavatseb jääda riigipeaks vaid üheks ametiajaks. 

«Ma olen öelnud, et jään (presidendiks) vaid üheks ametiajaks. Mul on väga vähe aega ning ma juba tajun selle puudust. Ma püüan teha midagi iga päev, et saaksin endale õhtul öelda, et olen teinud vähemalt ühe inimese õnnelikumaks,» ütles Zelenskõi Kiievis Jalta Euroopa Strateegia (YES) aastakonverentsil.  

«Ma olen teadlik sellest arvamusest, et hääletati (Ukraina endise presidendi Petro) Porošenko vastu, mitte Zelenskõi poolt. No palun. Te võite seda ju öelda, kuid teie ja mina saame sellest loogikast aru: kui inimesed hääletavad kellegi vastu, siis nad peavad kedagi teist toetama,» sõnas riigipea. 

«Ma tean küll, kui raske on midagi lubada ja enda sõnale kindlaks jääda,» ütles president. «Ma ei ole täiuslik. Ma olen nagu kõik teised. Kuid ma olen valmis tunnistama oma vigu ja muutuma. Ma olen valmis kuulama inimesi ja andma oma parima riigi edu nimel. Ma ei kavatse ennast kuskile pjedestaalile panna,» sõnas Zelenskõi. 

Zelenskõi alustas 20. mail viieaastast ametiaega presidendina. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles