Iisrael üritas Trumpi Valges Majas pealt kuulata (3)

Copy
Donald Trump (vasakul) ja Benjamin Netanyahu paistavad olevat küll suured sõbrad, aga tegelikkuses luuravad mõlemad riigid teineteise järel.
Donald Trump (vasakul) ja Benjamin Netanyahu paistavad olevat küll suured sõbrad, aga tegelikkuses luuravad mõlemad riigid teineteise järel. Foto: Ronen Zvulun / REUTERS / Scanpix

USA valitsuse uurimise järel selgus, et suure tõenäosusega paigaldas Iisraeli luure Valge Maja lähedusse ja teistesse olulistesse kohtadesse luuretehnikat, kirjutab Politico.

Erinevalt teistest spionaažijuhtumitest, ei tulnud sel korral Donald Trumpi valitsuselt vastust ning Iisrael ei pidanud silmitsi seisma tagajärgedega, ütles endine USA valitsusametnik.

Kasutati nn IMSI-püüdureid. Väiksemõõdulised StingRay nime all tuntud jälgimisseadmed matkivad sidemaste ning lollitavad mobiiltelefone. See tekitab omakorda võimaluse hankida asukohainfot, telefone tuvastada ja saada teavet telefonikõnede sisu ning internetikasutuse kohta. 

Politico teatel olid StingRay süsteemid tõenäoliselt mõeldud president Trumpi, tema oluliste nõunike ja lähimate liitlaste järgi luuramiseks, ütles üks endine kõrge Valge Maja ametnik. Pole selge, kas katsed osutusid edukateks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles