Viis põhilist uudist lõppeval nädalal Soomes

Postimees
Copy
Foto: Caro / Marius Schwarz / Scanpix

Millised olid viis lõppeval nädalal Soomes enim kõneainet pakkunud uudist?

Foto: Soome politsei

1. Porvoo politseioperatsiooniga võeti kinni hulk mootorrattajõugu United Brotherhood liikmeid. Liikmetelt võeti ära 160 relva ning 55 kilo narkootikume. Tegemist oli Soome politsei viimaste aastate ühe suurema operatsiooniga, mis korraldati mootorrattajõukude vastu. 

Foto: Maarius Suviste / Scanpix

2. Murepilved Soome majanduse kohal tumenevad. Üha rohkem tuleb uudiseid järjekordsetest koondamistest ning kuigi majandusanalüütikud ei kinnita otsest kriisi, on seni stabiilse tempoga Soome majandus jahenemas. 

Foto: Paju / Wikimedia Commons

3. Helsingi uues lastehaiglas seotakse lapsi personalipuuduse tõttu kinni. Probleemid Haiglal on probleeme selle avamisest saadik ning need puudutavad nii personali kui ka ehitusvigu, mille tõttu oleks talvel haiglas ravil olnud vastsündinu peaaegu surma saanud.

Foto: Arvo Meeks / Valgamaalane / Scanpix

4. Probleemid Soome riikliku postifirmaga süvenevad. Tuli avalikuks, et ettevõte plaanib tööle võtta renditöötajaid. Taloussanomate andmetel tahetakse neile palka maksta 8,90 eurot tunnis, mis on Soomes väga madal palk. Hoolimata ametiühingu vastuseisust rõhutab ettevõte, et see parandab nende konkurentsivõimet.

Foto: Aleksi Tuomola / AP / Scanpix

5. EKRE hääletoru välispoliitilised sõnavõtud Soome kohta on leidnud kajastamist ka üle lahe. Soomes nähakse, et Eesti on liikumas Višegradi riikide suunas. Helsingin Sanomat toob oma juhtkirjas välja, et Uued Uudised süüdistavad Soomet «Brüsseli-suunalises soometumises.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles