Venezuela opositsioonijuht eitas sidemeid Colombia rühmitusega

BNS
Copy
Venezuela opositsioonijuht Juan Guaidó .
Venezuela opositsioonijuht Juan Guaidó . Foto: Edu Chaves / www.imago-images.de/ scanpix Baltics

Venezuela opositsioonijuht Juan Guaidó eitas Caracase süüdistusi sidemetes Colombia paramilitaarse rühmitusega. 

Sotsiaalmeedias ilmusid fotod, mis olid väidetavalt tehtud veebruaris Colombias korraldatud heategevuskontserdil ning kus Guaidó poseerib rühmituse Los Rastrojos liikmetega. 

Venezuela valitsuse väitel on fotod tõend sellest, et Guaidó suundus Colombiasse rühmituse abil. Venezuela opositsioonijuht eitab seda. 

«Ma tegin sel päeval pilte mitmete inimestega,» ütles Guaidó Colombia raadiojaamale BLU. «Ilmselgelt on raske teada, kes sinuga pilti teha tahab,» lausus Venezuela opositsiooniliider 

Colombia sõjaväe kindralleitnant Luis Fernando Navarro kinnitas reedel, et kaks meest, kes Guaidóga ennast pildistada lasid, on Rastrojose liikmed. Praeguseks on kõnealused mehed kinni võetud, lisas ta. 

Guaidó ütles, et ta ei mäleta nendega koos piltidel poseerimist. «Mul on hea meel, et nad kinni võeti,» ütles ta. 

Colombial ja Venezuelal on 2200 kilomeetri pikkune piir sadade ebaseaduslike ületuspunktidega, mis on erinevate rühmituste kontrolli all. 

Rastrojos on olnud regioonis aktiivne ligi kakskümmend aastat ning tegeles väidetavalt suures ulatuses uimastismugeldamisega. Rühmituse mõjuvõim on kahanenud pärast selle mitme juhtfiguuri vangistamist 2012. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles