Rootsis lõi lõhkekeha plahvatus sisse aknaid saja meetri raadiuses

Copy
Politsei uurimas Lundis kohta, kus täna kärgatanud plahvatuses sai raskelt viga üks 25-aastane naine.
Politsei uurimas Lundis kohta, kus täna kärgatanud plahvatuses sai raskelt viga üks 25-aastane naine. Foto: aftonbladet.se

Rootsi lõunaosas Lundis kärgatas ööl vastu tänast plahvatus, mis tõsiselt vigastas 25-aastast naist ja lõhkus aknaid saja meetri raadiuses, teatas politsei. Arvatav rünnak toimus ajal, kui ametivõimud üritavad kontrolli alla saada aina sagenevat lõhkeainete kuritegelikku kasutamist.

Naine oli lõhkekehast lähedalt möödumas, kui see umbes kella 2.30 paiku kärgatas (Eesti aeg kell 3.30). Politseinik Evelina Olssoni sõnul on neiu vigastused tõsised, kuid mitte eluohtlikud.

Plahvatus kärgatas kahekorruselises hoones, mille alumisel korrusel asub toidukauplus ja ülemisel korterid. Rängimalt sai kahjustada pood, mille uksed ja aknad plahvatus puruks lõi.

Elanike sõnul lendas aknaid sisse ka sada meetrit eemal asunud hoonetes, lisas Olsson.

Politsei arvates oli plahvatus sihilik ja selle suunatud poe vastu. Sündmuskohta käis uurimas ka politsei pommirühm.

Laupäeva keskpäevaks kedagi kinni peetud ei olnud, kuid politsei vestles kaupluse omanikega.

«Mul pole aimugi, kes seda tegi ja miks. Keegi pole mind ähvardanud. Kui keegi tahtnuks halba minule, siis oleksid nad tulnud minu koju ja poleks poodi rünnanud,» ütles poe omanik lehele Expressen.

Lõhkeaine kuritegelik kasutamine Rootsis kasvab. Selle poolaasta vältel oli selliseid juhtumeid 120, eelmise aasta samal perioodil aga 83, näitavad lehe Dagens Nyheter avaldatud andmed.

Laupäeval teatas siseminister Mikael Damberg, et valitsus tahab hakata karmimalt karistama neid, kes plahvatusohtlikke aineid smugeldavad või neid omavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles