Türgi, Vene ja Iraani liider arutavad Ankaras Süüria teemasid

Copy
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan. Foto: Reuters / Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan võõrustab täna Ankaras oma Vene ja Iraani ametivenda, et arutada Süüria teemasid, eelkõige olukorda viimases mässuliste kontrolli all olevas piirkonnas Idlibis.

Tegemist on Erdoğani, Vene presidendi Vladimir Putini ja Iraani riigipea Hassan Rouhani viienda kohtumisega Süüria konflikti asjus alates 2017. aastast.

Iraan ja Venemaa on Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimi kindlad toetajad, Türgi on aga kutsunud teda kukutama ja on toetanud opositsioonivõitlejaid.

Kuid ajal, mil Assadi positsioon tundub olema üha kindlam, on Türgi prioriteet nihkunud põgenike massilise väljarände ärahoidmiseks Süüria loodeosas asuvast Idlibi provintsist.

Türgile teeb muret Süüria valitsusvägede pidev edasiliikumine regioonis, seda hoolimata korduvatest relvarahudest. Süüria pealetungi toetavad Vene õhujõud.

Türgi presidendi kantselei teatel arutavad liidrid hiljutisi arenguid Süürias ning «vajalike tingimuste loomist põgenike vabatahtlikuks naasmiseks ning arutavad ühiseid samme, mida tuleb astuda edaspidi eesmärgiga saavutada püsiv poliitiline lahendus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles