Putini kümnel pangakontol seisab ligi 6 miljonit rubla

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin Siberis Sajanogorski koolilaste keskel.
Vladimir Putin Siberis Sajanogorski koolilaste keskel. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendiks kandideerival Vladimir Putinil on kümme pangakontot, millel on kokku 5 722 551,7 rubla (138 000 eurot), kirjutab tänane Rossiiskaja Gazeta.

Viimase nelja aasta jooksul on praeguse valitsusjuhi sissetulek, kuhu on arvestatud töötasu, sõjaväepension, aktsiatelt ja hoiustelt saadud kasum, ulatunud vähemalt 17,7 miljoni rublani (427 000 euroni).

Putinile kuulub 77,7-ruutmeetrine korter Peterburis, 1500-ruutmeetrine maatükk Moskva oblastis. Ka pani presidendikandidaat oma deklaratsiooni kirja Neevalinnas asuva garaaži, lisaks põliskasutuses olevad korter ja garaaž.

Putinil on kolm isiklikku autot (kaks GAZi ja Niva) ning järelhaagis. Lisaks kuulub talle 230 Peterburi panga aktsiat.

Keskvalimiskomisjonile esitatud dokumentide järgi on Putini abikaasa Ljudmila pangakontodel enam kui 8,3 miljonit rubla (200 000 eurot).

Putin on esimene, kelle keskvalimiskomisjon registreeris 20. detsembril ametlikuks presidendikandidaadiks. Putini esitas võimupartei Ühtne Venemaa.

Samuti on ametlikult registreeritud initsiatiivgrupi esitatud ärimees Mihhail Prohhorov, Vladivostoki endine linnapea Viktor Tšerepkov, Irkutski oblasti kuberner Dmitri Mezentsev, ühiskonnategelane Rinat Hamijev Orenburgist, ametlikult registreerimata partei Volja (Tahe) liider Svetlana Peunova.

Oma dokumendid on keskvalimiskomisjonile esitanud veel kommunistide liider Gennadi Zjuganov, Jabloko juht Grigori Javlinski, Õiglase Venemaa liider Sergei Mironov ja liberaaldemokraatide juht Vladimir Žirinovski.

Presidendivalimised leiavad aset 4. märtsil 2012. Riigipea ametiaeg kestab kuus aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles