NATO: Afganistanis sai sõjategevuses surma USA sõdur (1)

Copy
Küünal
Küünal Foto: SCANPIX

Afganistanis sai surma Ühendriikide sõdur, teatas Washingtoni juhitud NATO missioon esmaspäeval järjekordse USA sõduri langemisest riigis ajal, kui kõnelused Talibaniga sõja lõpetamiseks on katkenud. 

«USA sõjaväelane sai täna Afganistanis sõjategevuses surma,» teatas NATO missioon Resolute Support lühiavalduses. 

Tänavu on Afganistanis hukkunud vähemalt 17 USA sõdurit. 

USA president Donald Trump kuulutas vähemalt aasta jagu kestnud kõnelused Talibaniga «surnuks» 9. septembril. Kaks päeva varem oli ta tühistanud planeeritud enneolematu kohtumise Talibani liidrite ja Afganistani presidendi Ashraf Ghaniga Camp Davidis pärast seda, kui paar päeva varem sai Kabulis Talibani kümme inimelu nõudnud pommirünnakus surma ka USA kodanik.

Selle ajani hellitati lootust, et USA ja Talibani rahukõnelustel saavutatakse varsti kokkulepe ja suurem osa Ühendriikide sõdureist lahkub Afganistanist. Taliban pidi vastutasuks lubama, et ei lase äärmusrühmitusi riiki.

Ühendriikidel on praegu Afganistanis umbes 13 000 sõdurit. NATO teatas eelmisel nädalal, et missiooni Resolute Support eesmärk - õpetada välja ja nõustada Afganistani julgeolekujõude - püsib rahukõneluste katkemisest hoolimata muutumatuna. 

«NATO jääb Afganistani nii kaua kui vaja, tagamaks, et riik ei muutu enam kunagi uuesti rahvusvaheliste terroristide turvapaigaks,» ütles alliansi ametnik AFP-le. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles