Üllatusmees: korvpallikoondise peatreeneri kohale kandideerib ka Riho Soonik

Ville Arike
, reporter
Copy
Riho Soonik.
Riho Soonik. Foto: Mihkel Maripuu

Kätte hakkab jõudma aeg, kui Eesti korvpalliliit teeb teatavaks meeste koondise uue peatreeneri nime. Mängus on ka selge üllatusesineja, 15 aastat suurest korvpallist eemal olnud Riho Soonik.

«Vastab tõele,» kinnitas Soonik Postimehe infot, et tema on üks kolmest kandideerimissoovi esitanud eestlasest. Kui tähtaeg augusti keskel kukkus, andis alaliit teada, et kokku esitati 18 avaldust ja eestlased on välismaalastega võrreldes vähemuses. Peale Sooniku kandideerivad sellele kohale Aivar Kuusmaa ja Andres Sõber.

Miks ihkab Soonik tippkorvpalli juurde tagasi tulla? «Väga lihtne. Mul on Tallinna Kalevi aegadest palju kogemusi, olen kõik need aastad korvpalli kõrvalt jälginud, näen võimalusi uue põlvkonnaga edasi minna ja usun, et olen sellele kohale parim kandidaat! Seetõttu esitasingi avalduse,» selgitas Soonik.

Ta töötab aprillist alates lastetreenerina Audentese spordiklubis. Suures mängus oli Soonik aastatel 1984–2004, mil ta tegutses nii Kalevi meeskonna kui ka Eesti koondise abi- ja peatreeneri ning mänedžerina. Ta oli 1991. aastal NSV Liidu meistriks tulnud Kalevi ning 1993. aastal EMil 6. koha saanud Eesti koondise abitreener praeguse korvpalliliidu presidendi Jaak Salumetsa kõrval.

Kui mõne nädala eest rääkis korvpalliliit võimalusest, et uus peatreener kuulutatakse välja 18. septembril, siis nüüd ütles peasekretär Keio Kuhi, et suure tõenäosusega ei otsusta alaliidu juhatus seda enne järgmist nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles