Filipiinid pidasid kinni üle 320 hiinlase

BNS
Copy
Filipiinide politseidirektor Guillermo Eleazar kuulab prokuröro juttu, kaitsepolitsei ja politseidirektori selja taga seisavad kolm hiinlast 324 seast, keda süüdistatakse keelatud hasartmängude mängimises veebis ja teistes kuritegudes.
Filipiinide politseidirektor Guillermo Eleazar kuulab prokuröro juttu, kaitsepolitsei ja politseidirektori selja taga seisavad kolm hiinlast 324 seast, keda süüdistatakse keelatud hasartmängude mängimises veebis ja teistes kuritegudes. Foto: TED ALJIBE / AFP/ Scanpix Baltics

Filipiinide rändeametnikud ja sõdurid pidasid riigi lääneosas kinni 324 hiinlast, keda ta süüdistab keelatud hasartmängude mängimises veebis ja teistes kuritegudes. 

Hiinlased peeti kuritegude sooritamisel kinni esmaspäeval Palawani provintsis Puerto Princesa linnas, ütles rändevolinik Jaime Morente teisipäeval.

Haarangud toimusid kaheksas hotellis ja mitmes teises asutuses ning võimud arestisid hiinlastelt sadu sülearvuteid ja mobiiltelefone. 

Kahtlusalused saadetakse riigist välja, kuna nad rikkusid Filipiinidel elamise tingimusi. 

«Esialgsete teadete järgi ületas enamik neist välismaalastest riigis viibimiseks lubatud aja ning neil pole dokumente,» sõnas Morente. 

Hiina ja Filipiinide valitsus kävitasid ühisoperatsiooni suure arvu hiinlaste vastu, kellest enamik elavad Filipiinidel turistidena ning töötavad Hiinas keelatud veebikasiinode heaks. 

Haarangud olid osa kohalike ametnike etteheidetest, et Puerto Princesas töötavatest hiinlastest paljud töötavad seal ebaseaduslikult. Palawan on ka kunagine rindeprovints, kust Filipiinide Lääne väejuhatus patrullib ja kaitseb Lõuna-Hiina merel alasid, mida riik peab endale kuuluvaks.

Piirkondade kuuluvuse pärast vaidlevad lisaks temale ja Hiinale veel neli riiki.

Filipiinide kaitseametnikud ütlesid hiljuti, et muretsevad sõjarajatiste lähedal elavate hiinlaste suure arvu pärast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles