Osalised tulemused: Netanyahu ja tema liitlased ei saanud enamust

BNS
Copy
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu pühapäeval Läänekaldal Elkana asunduses kooliaasta alguse puhul õpilastele esinemas.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu pühapäeval Läänekaldal Elkana asunduses kooliaasta alguse puhul õpilastele esinemas. Foto: Amir Cohen/AP/Scanpix

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ja tema liitlased ei saanud teisipäeval peetud erakorralistel üldvalimistel enamust, näitasid osalised tulemused kolmapäeva hommikul.

See tähendab koalitsiooniläbirääkimiste perioodi algust ning võib ohtu seada Netanyahu poliitilise tuleviku.

Esialgsed osalised tulemused näitasid, et Netanyahu peamise rivaali Benny Gantzi erakond on saamas knessetis sama palju kohti kui peaministri partei Likud.

Kuigi tulemused ei taga seda, et Gantzist saab järgmine peaminister, näitavad need, et rohkem kui 10 aastat valitsust juhtinud Netanyahul võivad tekkida raskused ametisse jäämisega.

Keskvalimiskomisjoni avaldatud tulemused, kui loetud oli 35 protsenti häältest, näitasid, et Gantzi ja Netanyahu erakond said mõlemad 120-kohalises knessetis 32 kohta. Likud ja tema liitlased said kokku 56 kohta, ehk viis vähem kui vajalik enamuseks.

Kolm Iisraeli telekanalit edastasid samasuguse tulemuse, kuid märkisid, et see põhineb 90 protsendi häälte lugemisel.

Lõplikud tulemused peaksid selguma kolmapäeval ja võivad ikkagi kalduda Netanyahu kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles