Eesti idufirma sai 1,4 miljonit dollarit

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Snackable AI
Snackable AI Foto: Erakogu

Tehisintellektil põhineva audiosisu otsingumootori loonud Eesti-USA idufirma Snackable AI kaasas investeeringuga 1,4 miljonit dollarit ehk 1,27 miljonit eurot, millest valdava osa panid kokku siinsed investorid.

2018. aastal loodud ettevõte arendab tehisintellektil põhinevat otsingumootorit, mis võimaldab otsijal leida vajalikku audiosisu podcast'ide, audioraamatute, videote ja muude helitekste sisaldavate materjalide seast.

Kasutades keeletöötluse ja masinõppe tööriistu, aitab rakendus erinevatest salvestustest üles leida konkreetselt otsitavad teemad, võttes arvesse ka konteksti ning esitades tulemuse lühiformaadis – nii ei pea otsija kuulama läbi pikki salvestusi leidmaks huvipakkuvat kohta.

Idufirma teist investeerimisvooru juhtis Eesti riskikapitalifirma Tera Ventures. Siinsetest investoritest osalesid lisaks varasem rahastaja Superangel ning Skype’i üks asutaja Jaan Tallinn, kes on tuntud mitme tehisintellekti valdkonda tehtud investeeringu poolest.

Kokku on Snackable AI alates 2018. aastast investeeringutena kaasanud 2,3 miljonit dollarit – teiste seas on idufirma tegevusele õla alla pannud tuntud USA meedia veteran Richard Sarnoff.

Investeerimisvoorus kogutud 1,4 miljonit dollarit kasutatakse ettevõtte laienemiseks ning turule sisenemiseks. Seniseni on äriklientidele suunatud Snackable'i rakendus olnud arengufaasis ning tehtud on privaatseid pilootprojekte mitme juhtiva meediafirmaga USAs nagu Slate, kellest mitmed on lähikuudel teenust lansseerimas.

Snackable AI asutaja ja tegevjuhi Mari Jolleri sõnul toob turule sisenemine kaasa vajaduse meeskonna suurendamise järele nii New Yorgis, kus on ettevõtte peakontor, kui ka Tallinnas, kus tegutseb arendusmeeskond.

«Kindlasti jätkame ja laiendame oma tegevust Eestis, kuna siinsetel inseneridel on olemas vajalik oskusteave tehisintellektil põhinevate tehnoloogiate arendamiseks. Oleme pidevalt uute talentide otsingul, et pakkuda Eesti arendajatele võimalust töötada koos valdkonna tipptegijatega tulevikutehnoloogiate arendamisel,» sõnas Joller.

Tera Ventures asutaja ja partneri Stanislav Ivanovi kinnitusel sündis otsus investeeringu tegemiseks veendumusest, et Snackable AI tehisintellektil põhinev rakendus avab ammu oodatud ukse audiosalvestuste maailmas orienteerumiseks.

«Snackable lisab senistele otsinguvõimalustele uue mõõtme, kuna võimaldab kasutajal avastada huvitavaid audiosalvestusi, analüüsides nende tegelikku sisu ja konteksti, mitte ainult pealkirju. Lisaks suudab rakendus välja tuua kõige olulisemad osad salvestustest, mis säästab kasutaja aega ja parandab kuulamiselamust,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles