Viis põhilist uudist lõppeval nädalal Soomes

Postimees
Copy
Foto: Caro / Schuelke / Scanpix

Millised olid viis lõppeval nädalal Soomes enim kõneainet pakkunud uudist?

Foto: Kalle Parkkinen / AP / Scanpix

1. Soome riigikohtu otsuse järgi ei tõenda joobes olek vägistamisohvri abitust. Kohtuotsuse järgi kinnitas naise tegevus purjusoleku ajal tema aktiivsust suguühte algatamisel, mistõttu ei ole tegemist vägistamisega.

Foto: Lefteris Karagiannopoulos / REUTERS / Scanpix

2. Olkiluoto tuumajaama kolmanda reaktori ehitus on kestnud juba 14 aastat ning kõigi viivituste kiuste võib reaktor järgmisel aastal siiski tööle hakata. Kulunud raha poolest on tegemist maailma kalliduselt teise ehitisega ning rahva seas on reaktori ehitus jõudnud muutuda juba ka omaette naljaks saada. 

Foto: ANTTI AIMO-KOIVISTO / AFP / Scanpix

3. Soome presidendi Sauli Niinistö ja Venemaa presidendi Vladimir Putini omavaheline läbikäimine on Soome teaduri Jussi Lassila sõnul loomulik jätk Soome Külma sõja aegsele pärandile, mil riik toimis Ida ja Lääne vahendajana.

Foto: Saab

4. Soome uute sõjalaevade hange sai sel nädalal allkirjad. 1,3 miljardit eurot maksva hankega asendatakse Soome mereväe vananenud alused uute multifunktsionaalsete korvettidega.

Foto: KIMMO BRANDT / EPA / Scanpix

5. Soome eelarveläbirääkimised algasid sel nädalal esimeste ettepanekutega, millega soovib vasakpoolne valitsus parandada ühiskonna kõige nõrgemate heaolu. Valitsuse plaanid on aga tekitanud vastuseisu nii opositsioonis kui paljudes teistes, kellele uued maksutõusud ning maksuerisuste kaotamised tähendavad kulutuste tõusu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles