Colombia president: Maduro on oma julmuses võrreldav Miloševićiga (2)

Copy
Colombia president Iván Duque.
Colombia president Iván Duque. Foto: Reuters / Scanpix

Colombia president Iván Duque võrdles eile Associated Pressile antud usutluses naaberriigi Venezuela liidrit Nicolás Madurot Serbia sõjakurjategija Slobodan Miloševićiga ja valmistub järgmisel nädalal ÜRO Peaassambleel tema vastu rünnakule asuda.

Duquel on kavas mõista Maduro ÜRO kõnepuldist hukka kui autokraat, kes ei vastuta mitte üksnes oma riigi humanitaarkatastroofi eest, vaid on Colombia sissidele varjupaiga andjana ohuks kogu piirkonna julgeolekule.

«Nicolás Maduro on julmuses võrreldav Slobodan Miloševićiga,» ütles Duque, kes on nõudnud rahvusvaheliselt kriminaalkohtult Maduro väidetavate inimõigusrikkumiste uurimist. «See peab lõppema.»

Ehkki Colombia president ei välista rünnakut marksistlikele sissidele, kes tema sõnul varjavad end üle piiri Venezuelas, hoiatab ta, et naaberriigi relvajõudude agressioon toob kaasa piirkondliku vastuse, mis võib tähendada lisasanktsioone ja diplomaatilisi samme.

«Kui nad mõtlevad teha midagi rumalat, teavad nad, mis on selle tagajärjed,» ütles Duque.

Duque surve Madurole on tugevnenud viimastel nädalatel, kuna rühm Colombia vasaksisse otsustas ajaloolisest rahuprotsessist lahku lüüa ja taas riigi vastu relvavõitlust alustada.

Colombia noor liider süüdistab peaassambleel eeldatavasti Madurot sissidele pelgupaiga andmisega ÜRO julgeolekunõukogus pärast 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakuid vastu võetud resolutsiooni rikkumises.

Venezuela president on seda süüdistust korduvalt tõrjunud ja ehkki ta ise sel aastal New Yorki ei sõida, tulevad tema esindajad välja samasuguse süüdistusega Duque aadressil, väites, et too ei ole teinud midagi illegaalsete relvarühmituste vastu, kes sepitsevad Colombias rünnakuid tema valitsusele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles