Kiievi sõnul ei tundnud Zelenskõi vestluses Trumpiga survet

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: STRINGER / Sputnik / Scanpix

Ukraina välisminister eitas teateid, mille kohaselt USA president Donald Trump survestas juulikuise telefonivestluse ajal Ukraina riigipead Volodõmõr Zelenskõid. 

«Kui keegi arvab, et meie presidenti kuidagi survestati, peavad nad ennast täpsemalt väljendama. Olen telefonivestlusest teadlik, kuid minu arvates mingit survet ei olnud,» lausus Vadõm Prõstaiko.

«Vestlusi on mitmesuguseid ja riigijuhtidel on õigus kõiki probleeme arutada. Jutuajamine oli pikk ja sõbralik ning arutati kõiki probleeme,» ütles Prõstaiko usutluses väljaandele Hromadske.

Katsed tõmmata Ukrainat vastasseisu ning väited, et Kiiev toetab demokraate ega soovinud Trumpi presidendiks tulenevad vähesest informatsioonist, lisas minister.

Zelenskõi ja Trump pidasid 25. juulil telefonivestluse, kus USA president survestas oma Ukraina ametivenda uurima Ühendriikide presidendiks kandideeriva demokraadi Joe Bideni poega, ühe Ukraina firma juhatuses istunud Hunter Bidenit.

Arvatakse, et uurimist tahtnud Trump pidas surve avaldamiseks kinni Ukrainale mõeldud sõjalise abi paketti, mis on nüüdseks heaks kiidetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles