Kirijenko: Arhangelski plahvatus ei peata uue relva katsetusi (4)

Copy
Sergei Kirijenko
Sergei Kirijenko Foto: LETA / SCANPIX

Töö sõjalise projekti kallal, mille käigus toimus augustis Arhangelski oblasti polügoonil mitme inimohvriga plahvatus, peab jätkuma, teatas Venemaa presidendi administratsiooni asejuht ja endine Rosatomi direktor Sergei Kirijenko.

Sergei Kirijenko rääkis aatomienergeetikatööstuse töötajate päeva puhul peetud sõnavõtus, et riigi kohustus hukkunute ees on nüüd viia pooleli olev töö lõpuni.

Rosatomi eksjuhi sõnul on agentuuri ajaloo vältel korraldatud üle 10 000 katsetuse, milles osalenud inimesed riskisid oma eluga. «Need katsetused toimusid ja hakkavad toimuma ka edaspidi,» rõhutas Kirijenko.

Tänavu 8. augustil toimus Arhangelski oblastis Valgel merel asuval mereväepolügoonil plahvatus, milles hukkus seitse inimest. Pärast plahvatust suurenes piirkonnas lühiajaliselt kiirgusfoon. Plahvatuse järel keelati piirkonnas kuu aja vältel vette minek.

USA president Donald Trump teatas, et plahvatus toimus tuumamootoriga raketi Burevestnik ebaõnnestunud katsetuste käigus.

Algselt oli loo illustratsioonina kasutatud fotot sõjamoonalao plahvatusest Venemaal Krasnojarski krai Atšinski rajoonis tänavu augustis, mille juures oli ekslikult märgitud, et tegu on jäädvustusega Severodvinski plahvatusest. Postimees palub vabandust!

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles