EL kehtestab sanktsioonid veel seitsmele Venezuela võimuesindajale (1)

Copy
Venezuela president Nicolas Maduro.
Venezuela president Nicolas Maduro. Foto: HO / AFP

Euroopa Liit (EL) kehtestab sanktsioonid veel seitsmele Venezuela võimuesindajale seoses inimõiguste rikkumisega, teatasid teisipäeval diplomaatilised allikad.

Ühenduse 28 riigi esindajad peaksid meetmed heaks kiitma kolmapäevasel kohtumisel ja seejärel on sanktsioonide all juba 25 Venezuela kõrget riigiametnikku.

Sanktsioonid toovad kaasa reisikeelu ühenduse riikidesse ja varade külmutamise.

"Enamik neist seitsmest on Venezuela julgeoleku- ja luureteenistuste töötajad, kes on seotud piinamiste ja teiste inimõigusrikkumistega," ütles üks diplomaat uudisteagentuurile AFP.

USA kehtestas Venezuelale teisipäeval samuti uued sanktsioonid ja võttis nendega sihikule riigi sidemed Kuubaga, kelle valitsus toetab Venezuela presidendi Nicolás Maduro režiimi. 

"Maduro Kuuba toetajad annavad režiimile õlekõrre ning võimaldavad selle repressiivsete julgeoleku- ja luureametite (tegevust)," ütles avalduses USA rahandusminister Steven Mnuchin. 

Sanktsioonid kehtestati nelja ettevõtte vastu, millest kolm on registreeritud Panamas ja üks Küprosel. Firmad veavad Venezuela naftat Kuubasse. Samuti oli sanktsioonide nimekirjas neli tankerit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles