Morsk uputas Vene mereväe aluse (1)

Copy
Morsk ründas Vene mereväe laeva. Pilt on illustratiivne.
Morsk ründas Vene mereväe laeva. Pilt on illustratiivne. Foto: Alexander Petrov / Alexander Petrov/TASS / Scanpix

Eelmisel nädalal sattus Vene mereväe alus Atlandi ookeanil morsa ohvriks ja uppus.

Venemaa kaitseministeeriumi teatel kaitses emane morsk oma järglasi ja tundis end ilmselt ohustatuna mereväe aluse poolt, mis oli parasjagu toimetamas teadlasi Wilczeki maa nimelisele saarele Põhja-Jäämeres, kirjutas CNN.

See vahejuhtum on järjekordne näide, et mitte keegi ei oota Arktikasse inimesi

«Tõsine õnnetus hoiti ära tänu Vene Põhjalaevastiku meeskonna selgele ja hästi koordineeritud tegevusele. Nad suutsid aluse loomadest eemale manööverdada ilma loomadele viga tegemata,» ütles kaitseministeerium avalduses.

Siiski teatas ministeerium, et alus uppus, aga keegi pardal viibinutest viga ei saanud. 

«Hiljuti kirjutasime riskidest, mis teadlasi ekspeditsioonidel ohustavad. Nendeks riskideks on metsikud loomad, tormid, madal temperatuur,» kirjutas omapoolses avalduses merele läinud teadlasi koondav Venemaa geograafiline ühendus (RGO). «See vahejuhtum on järjekordne näide, et mitte keegi ei oota Arktikasse inimesi».

Vene Põhjalaevastiku ja RGO ühine missioon töötab põhjapoolusel Franz Josephi maa saarestikus, et uurida sealselt taimestlikku ja loomastikku ning vaadelda liustikke.

Tegemist pole Venemaa mereväe esimese kokkupuutega Arktika suurimate loivalistega. Mõne aasta eest avaldati pildid vene allveelaeval uinakut teinud morsast. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles