Poola võimupartei muretseb LGBT pealetungi ja sotsid eelarvedistsipliini pärast

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Õiguse ja Õigluse (PiS) erakonna parteikonverents kuu alguses Lublinis. Võimuerakond lubab tõsta alampalka, maksta kahel korral aastas lisapensioni ja tõsta põllumeeste toetused lääneriikidega samale tasemele. 
Õiguse ja Õigluse (PiS) erakonna parteikonverents kuu alguses Lublinis. Võimuerakond lubab tõsta alampalka, maksta kahel korral aastas lisapensioni ja tõsta põllumeeste toetused lääneriikidega samale tasemele. Foto: Agencja Gazeta/Via Reuters

Poolat valitseva Õiguse ja Õigluse (PiS) eurosaadik Kosma Złotowski ja sama riigi opositsioonis olevat Demokraatlikku Vasakallianssi esindav Bogusław Liberadzki töötavad europarlamendi Strasbourgi majas teineteisest nii kaugel kui üldse võimalik.

Liberadzki kabinet paikneb sarnaselt teiste üleeuroopaliselt sotside parteipere ridadesse kuuluvate poliitikutega plenaarsaali kõrval Louise Weissi tornis. Koos sotsidega istuvad prantsuse feministi auks nimetatud ploki eri korrustel veel paremtsentrit ühendav Euroopa Rahvapartei ja radikaalsemat parempoolsust liitev Identiteet ja Demokraatia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles