KOHALIK VAADE. Bulgaariale langes sülle riigi pädevust ületav portfell

Svetoslav Terziev
, ajakirjanik, Sofia
Copy
Bulgaaria eurovolinik Mariya Gabriel tegeles viimased aastad Euroopa Komisjonis digiküsimustega ning nüüd lisanduvad sellele ka hariduse ja noorsoo valdkond. 
Bulgaaria eurovolinik Mariya Gabriel tegeles viimased aastad Euroopa Komisjonis digiküsimustega ning nüüd lisanduvad sellele ka hariduse ja noorsoo valdkond. Foto: Bernd Lauter/Imago/Coverspot/Scanpix

Bulgaaria volinik Mariya Gabriel saab endale Euroopa Komisjonis innovatsiooni ja noorte portfelli, kuhu mahuvad korraga keerukad tipptehnoloogia, teadustöö, kultuuri, spordi, hariduse, noorte mobiilsuse ning meediast arusaamise oskuse parandamise küsimused. Samas on tema enda kodumaal just nende asjadega lood väga kehvad.

Bulgaaria peaminister Bojko Borisov väljendas kaasmaalasele antud positsiooni üle siiski suurt rõõmu. «Äärmiselt oluline ja modernne valdkond, mille eelarve on sada miljardit eurot – suuruselt kolmas Euroopa Liidu eelarves. Mariya Gabriel muudab digioskused täielikult hariduse osaks ning eeldatavasti kolmekordistab hariduse eelarvet,» kirjutas ta Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles