Trump võrdles Ukraina kõne vilepuhujat spiooniga

BNS
Copy
President Donald Trump.
President Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP

USA president Donald Trump võrdles tema tagandamise menetluse algatanud kaebuse autorit spiooniga ning tegi ettepaneku teda rängalt karistada, selgus neljapäeval avaldatud helisalvestisest.

«See isik ei näinud raportit, ei kuulnud telefonikõnet... Ta kuulis midagi ning langetas otsuse, kes iganes ta ka ei ole, peaaegu nagu spioon,» lausus Trump salvestises, mille avaldas Los Angeles Times.

«Kas teate, mida me tegime vanadel aegadel, kui olime veel targad? Luurajad ja riigireetmine - käsitlesime seda pisut teistmoodi kui praegu,» lausus president seepeale naerma puhkenud inimestele. LA Timesi sõnul on salvestisel kuulda neljapäeva hommikul New Yorgis toimunud eraüritus.

Vilepuhuja kirjeldab kaebuses, kuidas Trump survestas Ukraina valitsust leidma kahjustavat infot tema demokraadist rivaali Joe Bideni kohta. Kaebuse järel algatasid demokraadid presidendi tagandamise uurimise, kus nad süüdistavad Trumpi Kiievit «maffia-stiilis solgutamises».

Vilepuhuja nimi pole veel teada, kuid New York Times kirjutas neljapäeval, et kaebuse tegi Luure Keskagentuuri (CIA) üks meesoost töötaja, kelle agentuur oli ajutiselt Valgesse Majja saatnud.

«Tahan teada, kes on see isik, kes andis vilepuhujale... selle info. Sest ta sarnaneb luurajale,» lausus ta.

Ühendriikides kinni saadud välisluurajate saatused on olnud erinevad - osad neist pani USA vangi, mõned hukkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles