70 last lapsendanud preester sai Venemaal pedofiiliasüüdistuse (1)

Copy
Orenburgi klooster, mida juhtis pedofiilias süüdistatav isa Nikolai.
Orenburgi klooster, mida juhtis pedofiilias süüdistatav isa Nikolai. Foto: Sergei Medvedev / TASS / Scanpix

Venemaal vahistati 70 last adopteerinud preester seoses talle esitatud pedofiiliasüüdistusega, kirjutab Moscow Times.

Venemaa valitsuse ja Punase Risti autasuga premeeritud ning heategevuslike algatuste eest palju kiitust teeninud isa Nikolai Stremski peeti kinni teisipäeval. Kohaliku meedia teatel alustasid võimud juba 12. septembril uurimist seoses ebaseaduslikult vabaduse võtmise kahtlusega.

Orenburgi kohus otsustas, et Stremski peab 12. novembrini viibima eeluurimisvanglas. Talle esitatakse süüdistused vägistamises, rünnakus ning vanemlike kohustuste mittetäitmises.

Vägistamise eest võib oodata kuni 20-aastane vangistus, rünnaku eest on maksimumkaristuseks 12 aastat trellide taga ning vanemlike kohustuste mittetäitmist võib karistada kuni kolme aasta pikkuse vabadusekaotusega.

Lisaks saatis kohus eeluurimisvanglasse ka ühe Stremski adoptiivtütre ja tolle abikaasa. Neid süüdistatakse ebaseaduslikult vabaduse võtmises, mille eest võib karistada kuni viie aasta pikkuse vanglakaristusega.

Interfaxi teatel langes vaimuliku ohvriks seitse Stremski poolt adopteeritud last. Kirik otsustas Stremski uurimise ajaks ajutiselt välja heita. Mees pole ise end süüdi tunnistanud, ka on mitu tema hoole all üles kasvanud last tema kaitseks välja astunud ning Vene meedias öelnud, et ei usu süüdistusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles