Galerii: sajad tuhanded noored tulid järjekordse kliimastreigi raames tänavatele (9)

Copy

Sajad tuhanded noored avaldasid reedel järjekordsel ülemaailmsel kliimastreigil meelt, et utsitada valitsusi kliimamuutusega tõsisemalt võitlema.

«Reeded tuleviku nimel» meeleavaldusi korraldatakse Rootsi teismelise kliimaaktivisti Greta Thunbergi üleskutsel. Temast on saanud kliimamuutuse vastase liikumise sümboolne juht.

Teadlased hoiatavad, et maailma liidritel on otsa lõppemas aeg, et pidurda globaalset soojenemist, mida süüdistatakse juba praegu sagenevates looduskatastroofides.

Koolilapsed ja tudengid avaldasid meelt muuhulgas ka Itaalias, kus korraldajate sõnul tuli Milanos tänavatele 200 000 inimest ja suur arv inimesi avaldas meelt ka pealinnas Roomas. Meeleavaldusi peeti ühtekokku umbes 180 Itaalia linnas.

«Olge osa lahendusest, mitte reostusest,» skandeerisid nad.

Itaalia koolid lubasid õpilastel protesti jaoks koolist puududa. Sarnaselt talitasid kuulduste järgi koolid mitmes riigis ka läinudreedese kliimastreigi ajal.

Suurim meeleavaldus korraldatakse sel reedel Kanadas Montréalis, kus rahva ette peaks ilmuma ka Thunberg.

«Mul on külmavärinad. See on nii emotsionaalne. Greta kutsus meid ja siin me oleme,» ütles 17-aastane meeleavaldaja Simone Roomas AFP-le. «Me tahame elada sellel planeedil sellisena, nagu see on,» lisas ta.

Thunberg algatas kliimaliikumise 2018. aasta augustis ühemehepiketiga. Esialgu istus ta üksi protestides Rootsi parlamendi trepil, käes plakat «koolistreik kliima nimel».

Sõnum innustas kooliõpilasi üle maailma ja reedesed kliimastreigid levisid linnast linna. Eelmisel reedel tõi ülemaailmne kliimastreik rohkem kui 150 riigis tänavatele üle nelja miljoni inimese.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles