KOHALIK VAADE. Kõigi Itaalia maffiabosside bossi vari kägistab Sitsiilia linnakest

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Palermo politsei valmistas 2011. aastal toona 49-aastase maffiabossi Matteo Messina Denaro noorpõlvepildi alusel robotfoto, milline võinuks ta eakamana välja näha. Nüüdseks on mees juba 57-aastane, kuid kätte pole teda ikka saadud.
Palermo politsei valmistas 2011. aastal toona 49-aastase maffiabossi Matteo Messina Denaro noorpõlvepildi alusel robotfoto, milline võinuks ta eakamana välja näha. Nüüdseks on mees juba 57-aastane, kuid kätte pole teda ikka saadud. Foto: HO/Reuters/Scanpix

Õhtul on tänavad Sitsiilia lääneosas asuva Castelvetrano ajaloolises südames tühjad. Pole turiste, pole rahvast täis terrassidega restorane nagu teistes naabruskonna linnades. Liiguvad vaid mõned motorollerid, üksikud autod.

Kus võiks õhtust süüa? «Minge parem Selinuntesse (14 kilomeetri kaugusel – J. B.). Siin on üks avatud pitsarestoran, mis on korralik, aga õhkkond pole midagi erilist,» lausub üks naine.

Sel septembriõhtul näib linnake rahulik. Pole ka politseireidi, nagu 27. juunil, kui 130 korrakaitsjat kihutasid kohale, otsisid maju läbi, pidasid kinni mõned kaasosalised ning lahkusid taas ilma selleta, kelle pärast kohale oli tuldud. Politsei jahtis vaid Matteo Messina Denarot, kõigi Itaalia maffiabosside bossi, kes sündis Castelvetranos ning varjab end arvatavasti linnas, kuid keda ei leita mitte kuidagi juba 1993. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles