Haiti pealinnas jätkusid vägivaldsed meeleavaldused (1)

Copy
Meeleavaldajad pealinna tänavatel.
Meeleavaldajad pealinna tänavatel. Foto: ANDRES MARTINEZ CASARES / REUTERS

Haiti pealinnas Port-au-Prince'is ja teistes linnades jätkusid reedel vägivaldsed meeleavaldused, teatasid pealtnägijad.

Muu hulgas rüüstati pealinna ühe kõige vaesema linnaosa Cite Soleili politseijaoskond.

"Inimesed võtsid kõike, millega saab oma kodu paremaks muuta, sest nad on tüdinenud vihma käes ligunemast," ütles üks meeleavaldajatest Steven Edgard.

Uudisteagentuuriga AFP vestelnud politsei eestkõneleja ei osanud seletada, kuidas politseijaoskond hõivati.

Delmasi linnajaos süüdati mitmeid hooneid ning protestijad loopisid politseiametnikke kividega, millele korrakaitsjad vastasid pisargaasiga.

Jacmeli linnas põletati kohaliku raadiojaama andmetel maha kohtuhoone.

Valitsusametnikud pole vastanud palvetele olukorda kommenteerida.

Haiti president Jovenel Moïse ärgitas kolmapäeval rahvast meeleavaldusi vähemalt ajutiselt peatama. President kutsus televisioonis ülekantud kõnes üles rahule ja ühtsusele ning palus opositsiooni abi mitmete Haiti probleemide lahendamisel. 

Haitil on protestiaktsioonid kestnud mitu kuud. Need puhkesid süüdistuste tõttu, mille järgi mitu kõrget ametnikku omastasid sotsiaalprogrammideks ettenähtud raha.

Moïse üritab leevendada ka kütusekriisi, mille tõttu on pidanud oma tegevuse peatama mitmed tanklad üle terve riigi. Kütusevarustajad nõuavad enne tarnete jätkamist sada miljonit dollarit, mis Haiti valitsus nendele väidetavalt võlgu on.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles