Prantsuse politsei ajas pisargaasiga laiali meeleavalduse Toulouse´is

BNS
Copy
Prantsuse politsei lasi laupäeval riigi lõunaosas Toulouse´i linnas kollavestide meeleavalduse laialiajamiseks korduvalt käiku pisargaasi ja veekahurid.
Prantsuse politsei lasi laupäeval riigi lõunaosas Toulouse´i linnas kollavestide meeleavalduse laialiajamiseks korduvalt käiku pisargaasi ja veekahurid. Foto: ZAKARIA ABDELKAFI / AFP/ Scanpix

Prantsuse politsei lasi laupäeval riigi lõunaosas Toulouse´i linnas kollavestide meeleavalduse laialiajamiseks korduvalt käiku pisargaasi ja veekahurid. 

Pärastlõunal linnas alanud rongkäigu eesotsas marssisid meeleavaldajad, kes kandsid hiiglaslikku lippu loosungiga «Kõrini ellujäämisest. Me tahame elada». 

Meeleavaldajad panid McDonaldsi kiirtoidurestorani ees põlema ühe päikesevarju. Rongkäigu ajal vahistati vähemalt üks inimene. 

Pealinnas Pariisis liitusid mõned kollavestid kliimaprotestiga. 

Laupäevased meeleavaldused on muutunud Prantsusmaal alates eelmise aasta novembrist harjumuspäraseks nähtuseks ja seekordne meeleavaldus korraldati kaks päeva pärast seda, kui Prantsuse valitsus avalikustas 2020. aasta eelarvekava, mis näeb ette üheksa miljardi euro väärtuses maksukärpeid majapidamistele ja ühe miljardi jagu firmadele. 

Summas on sees viis miljonit eurot maksukärpeid, mille president Emmanuel Macron mitu kuud tagasi kollavestide rahustamiseks välja käis.

Pariisi Champs-Élysées'l on meeleavaldused keelatud alates 8. detsembrist, kui tänaval puhkesid politsei ja meeleavaldajate kokkupõrked ning protestijad rüüstasid poode ja ärisid. 

Toona pidasid korrakaitsjad nädalavahetuse jooksul kinni 900 inimest, mis on kõrgeim arv alates protestide algusest mullu novembris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles