Iraan seadis riigi energiasektori rünnakuohu tõttu häireolukorda

Copy
Iraani naftaminister Bijan Namdar Zanganeh.
Iraani naftaminister Bijan Namdar Zanganeh. Foto: AFP / Scanpix

Iraani naftaminister Bijan Namdar Zanganeh ütles täna, et riigi energiasektor on seatud häireolukorda seoses füüsilise või küberrünnaku ohuga.

Ministri sõnul on vajalik, et «kõik naftatööstuse firmad ja rajatised oleksid häireolukorras füüsiliste ja küberohtude vastu».

Zanganeh ütles ministeeriumi veebiküljele postitatud avalduses, et ettevaatusabinõud on vajalikud seoses USA sanktsioonide ja «täiemahulise majandussõjaga», mida Washington islamivabariigi vastu peab.

Washington, Ar-Riyad, Berliin, London ja Pariis süüdistavad Iraani rünnakute eest, mis kahjustasid 14. septembril Saudi Araabia naftataristut ja sundis maailma suurimat toornafta eksportööri järsult tootmist vähendama.

Teheran eitab seotust drooni- ja tiibraketirünnakuga, mille eest võtsid vastutuse Iraani toetatud Jeemeni huthimässulised.

USA president Donald Trump ütles pärast rünnakuid, et ta valmistub neile reageerima. Mitu päeva hiljem otsustas ta sõjalise vaoshoituse kasuks, andes mõista, et eelistab «maksimaalse surve» avaldamist majandussanktsioonide kaudu.

Iraan eitab meedia teateid, et 21. septembril tabas islamivabariigi naftataristut küberrünnak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles