USAs ootas maratoonarit finišijoonel surmav välgunool

Copy
Foto: Caters News Agency / Scanpix

USA kaguosas Kansases sai laupäeval välgutabamusest surma mees, kes oli 50 kilomeetri pikkusel võidujooksul finišijoonest vaid mõnesaja meetri kaugusel.

Thomas Stanleyt (33) eraldas FlatRocki jooksu finišijoonest 400 meetrit, kui ta kella 14.15 paiku välgunoolega pihta sai, ütles võistluse juht Carolyn Robinson eile.

Tema sõnul algas päev päikesepaisteliselt ja soojalt, kuid jooksu ajal tabas  äkitselt piirkonda väike äikesetorm. Robinsoni sõnul sai Stanley piksenoolega pihta «täpselt sel hetkel, kui torm kohale jõudis».

Õnnetuse järel tormas osa võistlejaid, neist üks arst, Stanleyt aitama. Teised hüppasid autosse ning roolisid oma sõidukid finišisirgele, et teised jooksjad tormi eest varjule saaksid.

«Paljudel osalistel, kes teda abistasid, on raske selle kaotusega toime tulla,» lausus Robinson. «Nad tegid kõik, mis suutsid.»

Korraldajad ütlesid Facebookis, et Stanley kanti lõpetanute nimekirja, sest ta jooksis ette nähtud distantsi täis, kuigi finišijoont ei ületanud. Tulemuste järgi oli ta 104 osaleja seas 11.

Robinsoni sõnul anti lõpetajatele ette nähtud auhind üle hoopis hukkunu abikaasale. Paaril on kolm last, neist vanim kuueaastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles