Kuopio ametikoolis toimunud rünnakus sai surma inimene (11)

Copy
Politseiautod Kuopios Hermanni kaubanduskeskuse ees.
Politseiautod Kuopios Hermanni kaubanduskeskuse ees. Foto: Jaakko Vesterinen / AP / Scanpix

Kuopio Hermanni kaubanduskeskuse ruumides asuvas ametikoolis toimus rünnak, milles sai surma üks inimene. Viga sai kümme inimest, neist kaks tõsiselt.

Politseile teadaolevalt sisenes ründaja kaubanduskeskuses asuva ametikooli ruumidesse, kus ründas mõõgaga seal viibinud inimesi.

Ründajaks osutus 25-aastane Soome kodakondsusega mees, kes on kooli õpilane. 

Iltalehele kommentaare jaganud kooliõe sõnul oli noor mees «tark nohik». «Eks ta üksik hing oli,» ütles kooliõde. Nooruk olevat alustanud ametikoolis õppimist sellest sügisest. 

Väljaande Keskisuomalainen andmetel lõi ründaja üht naist mõõgaga kaela ning torkas kõhtu. Rünnakus sai surma noor naine, kes väljaande Keskisuomalainen andmetel oli ka rünnaku peamiseks sihtmärgiks.

Viga saanud viidi Kuopio ülikooli haiglasse. Vigastatute seas on õpilasi ja ka koolitöötajaid. Üks vigastatuna haiglasse viidud inimestest oli ründaja ise. Kergelt viga sai ka üks politseinik. Teisipäeva õhtul viibis juhtunu tõttu haiglaravil kokku kuus inimest.

Politsei kasutas ründaja vastu tulirelva ning võttis ta kahtlustatavana kinni. Kahtlustatava kodu läbiotsimisel leiti süütepudeleid ja muid vahendeid põlengu süütamiseks.

Ründaja kooliõde väitis Iltasanomatele, et noormees oli tulnud tundi hilinemisega, umbes kell 12.15. Ta võttis oma kotist mõõga, tõusis püsti ja lõi õpetajat. Õpetaja suutis joosta tagatuppa, misjärel hakkas noormees koolikaaslasi mõõgaga ründama. Mõned õpilased loopisid teda toolidega.

Politsei sai väljakutse kooli kell 12.29.

Kaubanduskeskuse juurde sõitis mitu politseipatrulli, päästjad ja kiirabi. Politsei piiras kaubanduskeskuse juures liikumist.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles