KOMMENTAAR. Hiina on jõudnud maailmas enneolematult julgele positsioonile (20)

Oliver Ait
, Aasia ekspert
Copy
Hiina Rahvavabariigi 70. aastapäeva paraadil osalejad kandmas president Xi Jinpingi hiiglaslikku pilti. Viimastel aastatel on üha enam praegust riigijuhti propagandateostes hakatud esile tõstma kui riigi ajaloo edukaimat liidrit. 
Hiina Rahvavabariigi 70. aastapäeva paraadil osalejad kandmas president Xi Jinpingi hiiglaslikku pilti. Viimastel aastatel on üha enam praegust riigijuhti propagandateostes hakatud esile tõstma kui riigi ajaloo edukaimat liidrit. Foto: Wu Hong/EPA/Scanpix

Hiina Rahvavabariik tähistas eile 70 aasta möödumist oma asutamisest Pekingi südames peetud suurejoonelise paraadi ja pidustuste saatel – seekordse jõudemonstratsiooni ulatus oli suurem kui 50. või 60. aastapäeval ning sellega sooviti maailmale näidata, millist majanduslikku ja poliitilist edu on riik aastakümnetega saavutanud.

Samal ajal lükati Hiina meedias käima propagandakampaania ülistamaks 70 aasta suurimaid saavutusi Hiina majanduses: tõusmine vaesest riigist globaalse majanduse keskuseks, aktiivne välispoliitika, suure hulga inimeste vaesusest välja kergitamine jne.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles