Kuopio mõõgarünnakus hukkunu oli ukrainlanna

Copy
Küünlad Hermanni kaubanduskeskuse ees, mille ruumides asuvas Savo kutsekoolis mõõgarünnak toimus.
Küünlad Hermanni kaubanduskeskuse ees, mille ruumides asuvas Savo kutsekoolis mõõgarünnak toimus. Foto: Vesa Moilanen via www.imago-images.de / imago images/Lehtikuva / Scanpix

YLE ja Helsingin Sanomate andmetel oli Kuopio mõõgarünnakus hukkunu 23-aastane ukrainlanna.

Ohver elas Kuopios koos abikaasaga ning õppis Savo kutsekoolis. YLE on informatsioonile saanud kinnituse kahest eri allikast, kuid keskkriminaalpolitsei ei avalikusta veel ohvri isikut, vanust ega päritolu. Helsingin Sanomate andmetel ei olnud abikaasa Ukraina ega Soome kodanik.

Kuopio ülikoolihaigla ehk KYS teatas täna hommikul, et kaks tõsisemalt viga saanut on intensiivravil ning nende olukord on stabiilne. Teine intensiivravil olevatest on mõõgaründaja, 1994. aastal sündinud Joel Otto Aukusti Marin.

Kergemat ravi vajavad veel neli ohvrit ning ülejäänud ohvrid on pääsenud koju.

Kuopio ülikoolihaigla ülemarsti Antti Hedmani sõnul on ohvrid 15–50-aastased ning seitse neist on naised. Keskkriminaalpolitsei ei kinnita veel ohvrite sugu, vanust ja isikut.

Ohvritel oli lõikehaavu, mille nad said ründaja eest põgenedes. Mõnel oli lisaks lõikehaavadele ka luumurde.

Viga sai ka ründajat tulistanud politseinik. Paljude pealtnägijate sõnul oli ohvrite hulgas ka kutsekooli õpetaja.

Keskkriminaalpolitsei sõnul oli klassiruumis üle kümne õpilase. Ründaja kasutas pikka külmrelva, mis politsei info kohaselt oli saabel. Rünnak toimus klassiruumis ja seal viibisid samal ajal ka kõik ohvrid.

Politsei sõnul olid ohus kõik klassiruumis olnud inimesed, kellest suurem osa alustas kutsekoolis õpinguid sel sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles