Põrguinglite motojõugu liikmed mõisteti Saksamaal süüdi mõrvas

Copy
Motojõugu Põrguinglid liikmed Saksamaa pealinnas Berliinis.
Motojõugu Põrguinglid liikmed Saksamaa pealinnas Berliinis. Foto: Reiner Zensen / imago images / Reiner Zensen / Scanpix

Saksamaal mõisteti eluaegne vanglakaristus kaheksale motojõugu Põrguinglid liikmele.

Kaheksa motojõugu Berliini haru liiget mõisteti sel nädala Saksamaal süüdi mõrvas ja neid ootab eluaegne vanglakaristus. Nende seas on ka jõugu juht, 35-aastane Kadir P. Veel üht jõugu liiget ootab 12-aastane vanglakaristus.

Süüdistuse kohaselt tapsid jõugu liikmed 2014. aastal jõugujuhi õhutusel tema rivaali Tahrir Ö. Ühes Berliini raamatuspoes töötanud 26-aastane Tahrir tapeti kuue kuulilasuga.

Kohtunik iseloomustas jõugu juhti kui antisotsiaalset ja agressiivset inimest ning kinnitas, et ilma temata ei juhtu jõugus midagi. Seetõttu oli kohtunik veendunud, et mõrv leidis aset jõugujuhi korraldusel.

Sel nädalal lõpu saanud kohtuprotsess oli Saksamaa ajaloo kõige ulatuslikum protsess mõne jõugu üle.

Ameerika Ühendriikidest alguse saanud motojõuk Põrguinglid jõudis Saksamaale 1970. aastatel. Viimastel aastatel on Saksa politsei korduvalt jõuguga kokku põrganud ja jõugu liikmeid peetakse ohtlikeks. Aasta alguses mõisteti Leipzigis mõrvas süüdi neli Põrguinglite jõugu liiget ja veel üks mõrvaprotsess on hetkel pooleli Kölnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles